Wednesday, October 8, 2014

Makan2 simple sempena aidil adha..

Assalamualaikum...

Cerita di hari raya haji tahun ni agak lain dr yg  lain sbb org beraya di kampung..tapi kami beraya di shah alam..hehe. Ni ade kaitan ngan kenaikan rege petrol pon iye jugok...takpela x ralat sgt pon tak balik kg seb mak saya baru lagi mai singgah shah alam jln2 umah anak2..then 20 september lepas baru je balik kg hubby jenguk omak eh....so okla tu kan..baru je jumpa org tua memasing..


Menu simple je sy masak...Ketupat Nasi, Rendang Daging Perak & Seketul kek Red velvet..hhhehe gigih mendeco komee.....


potong kek sebelum gerak2 khas coti2 sempena anniversary :-)


ade surprise sejambak bunga bila masuk bilik hotel....wah2..romantika di amor laki den...


muka heppy dpt jalan2..act dah lama tak cuti2 camni sbb memasing bz...






acara mandi kolam la ditunggu anak2...:-)



nila tempat kami menginap...Nilai Springs Resort Hotel..
bes tempat ni...dikelilingi hutan..sejukk je suasana...its a surprise from hubby sebenornye...dia cakap duk umah je tak p mana2..alih2 ajak p bercuti...heheh tq en suami....:-)


ok till then....daaa XoXo!!

Saturday, October 4, 2014

6th anniversary & Selamat Hari Raya Aidil Adha 2014

Assalamualaikum...

alhamdulillah...syukur kepada Allah..harini genap 6 tahun usia perkahwinan kami. semoga Allah sentiasa memberkati keluarga kami & kekal hingga ke akhir hayat..amin yarabbal alamin..

raya tahun ni tak balik kg...inshaAllah akan jln2 ke negeri sembilan...lepak2, makan2 & santai2...anniversary kan. apo laie kenela berseronok..tamo sedih2 heheh



pic kami berlima tak banyak...hehhehe so pic sama ngan header..wakakakakka...

ok..doakan kami bahagia till jannah...amin..:-)

Thursday, October 2, 2014

Nur Aishah Raihanah's 3rd birthday...

Assalamualaikum..

setelah 5 bulan tak update..harini sy akan mula berblog spt 2 tahun yg lalu...haha...re-branding blog skit...nak share pasal kesihatan sambil cerita2 pasal family & kegiatan harian....bes2

ok..21 september lepas hari lahir Aishah yg ke-3...wow cepatnye dia membesar. serius tak sedar. maybe sbb rizqi hadir lepas dia kot. So kene tumpukan kat 3 org anak yg sedang membesar agak mencabar juga...alhamdulillah dah masuk fasa OK sikit & boleh lunjur kaki..regang2 kaki skit since rizqi pon dah pandai mcm2 & blh cakap  & kita faham ape yg dia nak..:-)

birthday aishah di sambut kat kg hubby sbb kebetulan balik kg on dat week..



da besarr anak dara ibu ni...hepi birthday sayang ibu..moga membesar bagai juara, dgr kata & jd anak yg baik..amin..




kedai kek kat teluk intan tu...kebetulan hari tu kek kartun utk 1 kg punya dh abis...tinggal kek candy crush ni je yg colourful...huhhu taram jela labuuu....


ade lagi ke yg mai singgah blog mek rose ni ye?? heheh tq la if ade yg masih singgah...thanx thanx thanx...hug n kiss utk korang...XoXo...:-)

till then..jumpa lagi..:-)